προϊόν(τα) / 0€    προϊόν(τα) / 0€  


Τα συστατικά μας

Η Ελλάδα φιλοξενεί το 50% της φυτικής βιοποικιλότητας στην ΕΕ και το 80% της χλωρίδας στα Βαλκάνια.

Εδώ ευδοκιμούν σπάνια βότανα και περισσότερα από 6.500 διαφορετικά είδη και υποείδη φυτών, εκ των οποίων τα 1.200 είναι ενδημικά, αριθμός που την τοποθετεί στις τρείς πρώτες χώρες του κόσμου, σε αριθμό ενδημικών φυτών ως προς τη γεωγραφική της έκταση.

Αυτό μας δίνει ένα πλεονέκτημα, μεγάλες δυνατότητες και συστατικά καθαρά, φυσικά με μεγάλη καλλυντική και φαρμακευτική αξία.

Στη Κρήτη έχει ελαιόδεντρα άνω των 3000 χρόνων που κάνουν ακόμα καρπούς. Επίσης χιλιάδες φυτά και βότανα, που παραμένουν πρώτα στις προτιμήσεις μέχρι σήμερα, με μοναδικό κριτήριο, τη γεύση, το άρωμα, τη θρεπτική, φαρμακευτική και καλλυντική τους αξία.

 • Αλόη

  Η Αλόη η γνήσια (Aloe vera), επίσης γνωστή ως φαρμακευτική αλόη, είναι ένα είδος εύχυμου φυτού που κατά πάσα πιθανότητα κατάγεται από τη Βόρεια Αφρική, τις Κανάριους Νήσους και το Πράσινο Ακρωτήρι.

  Περισσότερα...

 • Βασιλικός

  Ο βασιλικός, βασιλικός της Ταϊλάνδης ή γλυκός βασιλικός, είναι ετήσιο, αρωματικό, ποώδες φυτό, η κοινή ονομασία για το μαγειρικό βότανο Ώκιμον το βασιλικόν (Ocimum basilicum) της οικογένειας των Χειλανθών ή Λαμιίδων(Lamiaceae) (δυόσμων) και της τάξης των σωληνανθών.

  Περισσότερα...

 • Γιασεμί

  Το γιασεμί ή ίασμος και Ιάσμη (λατ. Jasminum) είναι γένος αγγειόσπερμων, δικότυλων φυτών το οποίο ανήκει στην οικογένεια των Ελαιίδων (Oleaceae).

  Περισσότερα...

 • Δάφνη

  Η δάφνη πλούσια σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα, με ενυδατικές και τονωτικές ιδιότητες, θρέφει και δίνει λάμψη στα μαλλιά, ενισχύει τη δομή της τρίχας, δρα κατά της πιτυρίδας και βοηθάει τη γενική υγεία του τριχωτού της κεφαλής.

  Περισσότερα...

 • Δενδρολίβανο

  Το δενδρολίβανο (αρχ. ελλ. ἀπόσπληνος), γνωστό και ως αρισμαρί, στην Κύπρο είναι γνωστό με το όνομα λασμαρί, είναι αρωματικός, αειθαλής θάμνος, ο οποίος ανήκει στο γένος Ροσμαρίνος και στην οικογένεια των Χειλανθών.

  Περισσότερα...

 • Δίκταμο

  Το Δίκταμο (η έρωντας) (επιστημονική ονομασία: Origanum dictamnus, Ορίγανον το δίκταμνον) είναι ένα ενδημικό φυτό που συναντάται στην Κρήτη και χρησιμοποιείται ως ρόφημα.

  Περισσότερα...

 • Ελαιόλαδο

  Οι ελιές συλλέγονται με τα χέρια ή με τίναγμα του δένδρου με ραβδισμό ή με μηχανήματα. Μετά τη συλλογή, ο καρπός μεταφέρεται το συντομότερο στο ελαιοτριβείο (ή αλλιώς ελαιουργείο, κοινώς λιοτρίβι, "λουτριβιό" ή φάμπρικα) ώστε να αποφευχθεί η ζύμωση και η ανάπτυξη μούχλας που υποβαθμίζει την ποιότητα του ελαιολάδου.

  Περισσότερα...

 • Λάβδανο, Λαδανιά

  Είναι φαρμακευτικό και αρωματικό φυτό (Βοτανική- INCI ονομασία Cistus Landaniferus)

  Περισσότερα...

 • Νέρολι

  Το έλαιο νέρολι ή άλλως έλαιο νερολί (Neroli oil) ή συνηθέστερα χωρίς το «έλαιο», το νέρολι ή νερολί, είναι αιθέριο έλαιο το οποίο παράγεται από τον ανθό της Νεραντζιάς (Citrus aurantium υποείδος amara ή Bigaradia).

  Περισσότερα...

 • Τριαντάφυλλο

  Η τριανταφυλλιά (επιστ. Ρόδο, Rosa) είναι γένος φυτών που ανήκει στην οικογένεια των Ροδοειδών (Rosaceae).

  Περισσότερα...

 • Φασκόμηλο

  Το Φασκόμηλο Salvia officinalis έχει έντονη αρωματική οσμή και καλλιεργείται για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Στην Κρήτη φύεται σε αφθονία από τα αρχαία χρόνια.

  Περισσότερα...